mandag 30. september 2013

Unge Ærfugler


- på tokt i Saltstraumen forrige helg !

De var heldige som fikk seg middag - vi måtte dra hjem uten EN fisk på kroken (vel fikk en liten sei men den fikk slippe ut igjen) det er første gang jeg har opplevd dette. Som regel får vi nok til koking når vi drar hit på fisketur !!!

Det var lite fugl og det tyder på lite åte og derav ingen sei ! 
Det har imidlertid vært mye makrell i år her nord og jeg mistenker den for å å ha tatt for seg av åta og jaget vekk seien og torsken ! 
 Vel vel har ikke helt smaken på makrellen - er ikke vokst opp med den her hos oss og det er en art som er kommet nordover de senere år - kan det ha noe med stigende havtemperatur ?
  Saltstraumen er imidlertid verdt et besøk i seg selv og det er fasinerende å bare sitte å se på når det koker i kjeler ute i straumen - hurtigrutens passasjerer har tilbud om rib-tur hit når de har stopp i Bodø og det er en populær tur !
En heftig opplevelse og suse rundt blandt kjelene når straumen går på sitt sterkeste. Fatter'n - en ivrig straumfisker - som har fisket uante mengder med torsk og sei fra land her opp igjennom åran - heller ikke han fikk napp !