mandag 30. september 2013

Unge Ærfugler


- på tokt i Saltstraumen forrige helg !

De var heldige som fikk seg middag - vi måtte dra hjem uten EN fisk på kroken (vel fikk en liten sei men den fikk slippe ut igjen) det er første gang jeg har opplevd dette. Som regel får vi nok til koking når vi drar hit på fisketur !!!

Det var lite fugl og det tyder på lite åte og derav ingen sei ! 
Det har imidlertid vært mye makrell i år her nord og jeg mistenker den for å å ha tatt for seg av åta og jaget vekk seien og torsken ! 
 Vel vel har ikke helt smaken på makrellen - er ikke vokst opp med den her hos oss og det er en art som er kommet nordover de senere år - kan det ha noe med stigende havtemperatur ?
  Saltstraumen er imidlertid verdt et besøk i seg selv og det er fasinerende å bare sitte å se på når det koker i kjeler ute i straumen - hurtigrutens passasjerer har tilbud om rib-tur hit når de har stopp i Bodø og det er en populær tur !
En heftig opplevelse og suse rundt blandt kjelene når straumen går på sitt sterkeste. Fatter'n - en ivrig straumfisker - som har fisket uante mengder med torsk og sei fra land her opp igjennom åran - heller ikke han fikk napp !

8 kommentarer:

Joop Zand sa...

These pictures are very nice Liva..... compliments.

Dirk Rosin sa...

så søt de er Liva, flotte bilder av fugl men også fra landskap.

Jill c",) sa...

Blinkskudd Livas:))) Atmosfæren kjennes helt hit:)))

Anne sa...

Åsså jeg da som aldri har sett en Ærfugl en gang, annet enn på bilder :-) Takk som viser snuppa, det bare MÅ bli en fototur nordover i landet en gang :-)

Englepappa sa...

Flotte bilder av vakker natur! Her hos oss, på vestlandet, er makrellen meir vanleg, men det blir stadig meir av den her også. Har fiska ein del i sommar, men fått altfor lite torsk og sei...

Leonora sa...

Nydelige bilder! Så kjedelig å ikke få fisk da, men det er jo kos å fiske allikevel. Makrell er god fisk det syntes jeg. Stapp den full med urter og sitronskiver og sleng den på grillen - nam,nam :-)

Marias Tusen og en Natt sa...

Veldig lekker serie fra en nydelig landsdel. Savner veldig å komme dit - enda mer nå!

Kathrine sa...

Flotte ærfuglene!
Vi har fisket i Saltstraumen to ganger. Den første gangen kokte det med sei, og vi halte inn på hvert kast. Året etter, ingenting...
Ja, har sett disse som kjører oppi kjelene. Det kommer ikke jeg til å gjøre,)
Fikk ganske respekt for disse kjelene da vi sto oppe på brua og så ned. Sterke krefter.

Flotte bilder under her da!